Szaftos csirkemell a nyár ízeivel – VIDEÓVAL!

 

Mutatjuk, hogy készíts szuper szaftos csirkemellet!

 

Már-már szenvedélyemmé válik és egy újabb hobbi kerekedik abból, hogy hogyan készítsek finomabbnál finomabb csirkemellet, minél változatosabban. A két kedvenc nyári zöldségem a paradicsom és a paprika. A lecsó nálam minden formába jöhet, minden verzióját imádom, ebből kifolyólag imádom azokat a recepteket, amiben ezek az ízek vannak.

 

Ez a recept, a tőlem megszokott mód, nagyon egyszerű, így bárki el tudja készíteni még akkor is, ha most először adja fejét a főzésre… a siker titka a friss, lédús zöldségek és a friss majoranna. Nekem most volt szerencsém otthonról hozott, apósjelöltem által termelt zöldségekből készíteni, ami nagyon sokat ad az ételhez.

 

 

Hozzávalók:

1 csirkemell filé

3 tv paprika + néhány karika hegyes erős paprika, ha szeretitek a csípőset

6 db cherry paradicsom

1 gerezd fokhagyma

2 tk natúr paprika krém

1 tk friss, aprított majoranna

2 dl lm tejszín

1 dl víz

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

 

Elkészítés:

A csirkemellet felszeletelem, sózom, borsozom és kevés olíva olajon aranysárgára pirítom. Amikor a hús elkészült, hozzá adom a nagyobb darabokra vágott paprikákat, a felkarikázott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a paprika krémet, a majorannát és megpárolom a zöldségeket is.

Mikor a paprika és a paradicsom is megpárolódott (ez nekem csak néhány perc mert én szeretem, ha roppanósak a zöldségek), felöntöm a tejszínnel, a vízzel és közepes hőmérsékleten, gyakori kevergetés mellett készre főzöm.

Akkor jó, mikor a víz elpárolgott és finom szaftos az étel.

 

Elkészítési idő: 30 perc

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük