Áfonyás-citromos zabkeksz – VIDEÓVAL!

 

Így készíts isteni kekszet házilag!

 

 

Manapság a zab fénykorát éli. Amellett, hogy olcsó, remekül variálható alapanyag és nem mellékesen nagyon egészséges is. Talán éppen a sok-sok egészségre gyakorolt pozitív hatása miatt örvend egyre nagyobb népszerűségnek. Legtöbbször müzlikben találkozunk vele, pedig önmagában sokkal egészségesebb. Mind a pehely, mind a liszt formája remek alapanyag és nem is gondolnánk, hogy milyen sokrétűen  használható egészséges tápanyag forrás.

 

 

Most egy remek keksz receptet hoztam Nektek, amit nagyon egyszerű elkészíteni és jó szívvel ajánlok mindenkinek kipróbálásra.

 

 

Hozzávalók:

12 dkg Cerbona zabpehelyliszt (glutént tartalmaz)

17 dkg Cerbona zabpehely ( glutént tartalmaz)

5 dkg méz

1 tojás

10 dkg vaj

1 tk bio, természetes vanília aroma

12 dkg áfonya

fél kezeletlen citrom reszelt héja

1 tk sütőpor

csipet só

 

Citromos mázhoz:

fél citrom leve

10 dkg porcukor

 

Elkészítés:

Egy tálban összekeverem a zabpelyhet, a zabpehelylisztet, a sütőport és a sót.

Egy másik tálban a tojást a mézzel és a vajjal habosra keverem, hozzáadom a reszelt citrom héjat, a vanília aromát, alaposan kikeverem, majd beleöntöm a lisztes keveréket és egy fakanál segítségével kidolgozom a tésztát.

Legvégül a masszához adom az áfonyát és vigyázva, hogy ne törjön össze, átforgatom a tésztával.

Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, fagylaltkanál segítségével kis halmokat készítek, amit egy villával lelapítok és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 15 perc alatt készre sütöm.

A citromlevet kikeverem a porcukorral, de csak közvetlen felhasználás előtt, hogy ne keményedjen meg és a kisült, kihűlt kekszeket ezzel díszítem és hagyom kiszáradni.

 

Egy jól záródó fémdobozban eltartható.

 

Elkészítési idő: 30 perc

 

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

Áfonyás-citromos zabkeksz

Van olyan ismerősöd, aki ezt a mennyei zabkekszet biztosan imádná?❓ Írd meg a nevét kommentben❗️A hozzászólók között egy db ajándékcsomagot sorsolunk ki a hozzávalókból ??? ‼️Isteni zabkeksz házilag, röpke fél óra alatt! :)A bolti a nyomába nem ér! Recept az alábbi linken:http://gastrohobbi.cafeblog.hu/2017/10/24/afonyas-citromos-zabkeksz-videoval/*nem gluténmentes tartalom!Sorsolàs: 2017.10.26.

Közzétette: GastroHobbi – 2017. október 24., kedd

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük