Gombakrémleves

 

Így készíts tökéletes gombakrémlevest!

 

Nálunk egész évben porondon van a gomba, de így ősszel, még inkább előtérbe kerül. Az erdőben gomba szedés nem az én műfajom, jobban szeretem a piacon vagy a zöldségesnél megvenni a gombaszakértő által bevizsgált terméket.

Ez a gomba leves számomra tökéletes, így jó szívvel ajánlom Nektek is kipróbálásra.

 

 

Hozzávalók:

40 dkg barna csiperke

1 csokor petrezselyemzöld

1 fej vöröshagyma

2 ek spar freefrom gm lisztkeverék

2 liter alaplé vagy maradék hígított húsleves

2 dl tejszín

1 tojássárgája

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

 

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát némi zsiradékon (én kacsazsírral szeretem) megpirítom, majd hozzá adom a megmosott, szeletekre vágott gombát és erős tűzön, fedő nélkül, gyakori kevergetés mellett megpirítom.

 

 

Amikor a gomba által eresztet lé elpárolog, mehet bele az apróra vágott petrezselyemzöld, jól átforgatom, megszórom a liszttel, kevés ideig együtt pirítom, majd felöntöm az alaplével (vagy vízzel), sózom, borsozom és alaposan kiforralom és leveszem a tűzhelyről.

Egy kisebb lábosban, egy kézi habverő segítségével kikeverem a tejszínt a tojássárgájával, merek rá néhány evőkanállal a leves léből, alaposan elkeverem, majd megint néhány evőkanál leves lé, ismét elkever. Ezt a folyamatot néhányszor megismétlem, majd a tejszínes lét, folyamatos kevergetés közben visszaöntöm a levesbe. Fontos, hogy ez után és közben már nem forralom, a tojássárgájának elég hőkezelés a forró leveslé.

A forró leves tetejére dobok néhány lehellett vékony szelet vajat, ettől szép gyöngyöző lesz a teteje.

Ezzel az elkészítési móddal egy fantasztikusan selymes levest kapunk!

 

Elkészítési idő: 20 perc

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük