Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvben!
RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT!
Az egyik legjobb pite amit mostanában ettem!
Ez, egy gyorsan finomat pite recept, ami “bizonyított”, hogy annak is ízlik, aki nem szereti a mákot. Nem volt nagy kedvem tegnap a sütéshez, de ettem volna valami könnyed, finom desszertet, így kutyultam egy gyors pitét, aminek a receptjét is írom, de előtte elmesélem, hogy sógor uram nem szereti a mákosat, aminek hangot is adott, aztán csak mászkált a süti körül, csak nézegette, aminek az lett a vége, hogy meg kóstolja…a kóstolóból egy szelet lett, aztán mégegy…szóval akkor lehet mégis szereti a mákot, vagy csak én sütöttem nagyon finomat…
Hozzávalók:
3 kissebb vagy 2 nagyobb alma
10 dkg darált mák
8 dkg barna cukor
1 tk sütőpor
1 tk vaníliás cukor
1 dl olaj
1,5 dl tej
10 dkg gm lisztkeverék
1 tojás
Elkészítés:
Az alámát meghámozom, nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem – nem csavarom ki – majd rögtön hozzákeverem a mákot, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet, az olajat, a tojást, végül mehet bele a sütőporral elkevert liszt és egy vajjal kikent, kilisztezett formába öntöm (belső átmérő: 25 cm).
A sütőt előmlegítem 180 fokra és 35 perc alatt készre sütöm.
A sütési idő sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.
Mikor kihült vaníliás porcukorral meghintve kínálom.
Elkészítési idő: 45 perc
Jó nassolást kívánok!
Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!