Almás-mákos kevert pite

Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvben

RENDELD MEG MOST -20% kedvezménnyel! ITT!

Az egyik legjobb pite amit mostanában ettem!

Ez, egy gyorsan finomat pite recept, ami „bizonyított”, hogy annak is ízlik, aki nem szereti a mákot. Nem volt nagy kedvem tegnap a sütéshez, de ettem volna valami könnyed, finom desszertet, így kutyultam egy gyors pitét, aminek a receptjét is írom, de előtte elmesélem, hogy sógor uram nem szereti a mákosat, aminek hangot is adott, aztán csak mászkált a süti körül, csak nézegette, aminek az lett a vége, hogy meg kóstolja…a kóstolóból egy szelet lett, aztán mégegy…szóval akkor lehet mégis szereti a mákot, vagy csak én sütöttem nagyon finomat…

Hozzávalók:

3 kissebb vagy 2 nagyobb alma

10 dkg darált mák

8 dkg barna cukor

1 tk sütőpor

1 tk vaníliás cukor

1 dl olaj

1,5 dl tej

10 dkg gm lisztkeverék

1 tojás

Elkészítés:

Az alámát meghámozom, nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem – nem csavarom ki – majd rögtön hozzákeverem a mákot, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet, az olajat, a tojást, végül mehet bele a sütőporral elkevert liszt és egy vajjal kikent, kilisztezett formába öntöm (belső átmérő: 25 cm).

A sütőt előmlegítem 180 fokra és 35 perc alatt készre sütöm.

A sütési idő sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát.

Mikor kihült vaníliás porcukorral meghintve kínálom.

Elkészítési idő: 45 perc

Jó nassolást kívánok!

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük