fbpx

Ropi házilag

Ilyen finom ropit még nem ettél!

Gyűjtsd egy helyen receptjeidet, nézd meg Receptgyűjtőnket ITT!  Lepj meg vele másokat is, igazán szuper ajándék! Örök darab!

…és tényleg nem. Egyszerűen nem lehet abba hagyni a ropogtatást, úgyhogy jogos a felhívás, “Vigyázat függőséget okoz!”.

Hozzávalók:

30 dkg Spar FreeFrom gm lisztkeverék (aki nem gluténérzékeny, használjon 35 dkg finomlisztet)

25 dkg lm túró

20 dkg vaj

2 ek tejföl

1 tk gm sütőpor

1 tk só

1 tojás a kenéshez

Szóráshoz:

2 ek szezámmag

2 dkg parmezán

2 tk nagyszemű só

Elkészítés:

A lisztet elmorzsolom a szoba hőmérsékletű vajjal, majd hozzá adom a túrót, a tejfölt, a sót, a sütőport és alaposan kidolgozom a tésztát.

Meglisztezett gyúródeszkán, kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtom, megkenem a felvert tojással, megszórom szezámmaggal, a sóval, a reszelt parmezánnal és vékony csíkokra vágom.

A kis szeletkéket egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe teszem és 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütöm. A sütési idő, sütőnként változhat. Amikor a sajt már szép aranybarnára pirult a tetején, elkészült.

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

Jó nassolást kívánok!

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SimplePay vásárlói tájékoztató

Receptgyűjtő

könyv

Csak 2.190 Ft

VÉGRE MEGÉRKEZETT!

A kívül-belül megújult

GastroHobbi receptgyűjtő

könyv újra elérhető!