Így készíts isteni sült ratatouillet!
Sokszor beszéltünk már arról, hogy ki, hogyan szereti a lecsót, mivel tuningolja, hogyan bolondítja… most hoztam Nektek egy újragondolt francia lecsó receptet, ami nekem nagyon nagy kedvencem. Amilyen egyszerű, olyan finom és isteni vacsora a nyári estéken akár jól lehűtve is.
Ezt a mostani verziót volt szerencsém, csupa “házi” zöldségből készíteni és hát valjuk be, nincs is annál finomabb, mint mikor házilag termelt alapanyagokból készül az étel.
Hozzávalók – 2 főre -:
1 padlizsán
2 cukkini
3 nagyobb paradicsom
3 paprika
2 fej hagyma
3 ek olívaolaj
3 ek paradicsompüré
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A zöldségeket – a hagyma kivételével – felkockázom, tepsibe teszem, meglocsolom olívaolajjal és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 20 perc alatt megsütöm.
A hagymát apró kockára vágom, kevés olívaolajon megpárolom, majd hozzáadom a paradicsompürét, pár evőkanál vizet, a megsült zöldségeket, sózom, borsozom, összeforralom és kész is.
Frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva kínálom. Adhatunk hozzá tükörtojást vagy pirított kolbászkarikákat is.
Elkészítés idő: 30 perc
Jó étvágyat kívánok!
Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!