Az elmúlt időszakban sok információt hoztam már Nektek a METRO nyereményjátékairól és továbbra is arra buzdítok mindenkit, hogy jelentkezzetek a fantasztikus NYEREMÉNYEKÉRT!
Most hoztam Nektek néhány ötletet, amit picit továbbgondolva, a saját ízlésetekre formálva elkészítitek, már tölthetitek is fel a jelentkezéshez.
1) Búbos karaj
Hozzávalók:
0,5 kg fehér csiperke
1 kápia paprika
0,5 kg csont nélküli sertéskaraj -szeletelve-
3 gerezd fokhagyma
1 ek szárított kakukkfű
3 ek aprított petrezselyemzöld
15 dkg mozzarella sajt
Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és olívaolaj
Elkészítés:
A gombát megpucolom és vastagabb szeletekre vágom, az olívaolajon megpárolom, majd hozzá adom a szeletekre vágott fokhagymát, az aprított kápia paprikát, a borsot, a kakukkfüvet, a petrezselyemzöldet és néhányszor átforgatva összepirítom. Figyeljünk oda, hogy a fokhagyma meg ne keseredjen.
A karajszeleteket enyhén megklopfolom, sózom és egy sütőlapra teszem. Ráhalmozom az előzőleg elkészített gombás ragut, majd 190 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton kb. 25 perc alatt megsütöm. A sütési idő, sütőnként változhat.
Ha a hús átsült és a gomba is szépen megpirult minden halom tetejére teszek egy szelet mozzarella sajtot és 5 percre visszadugom a sütőbe, hogy ráolvadjon.
Friss paradicsomkarikákkal, párolt rizzsel kínálom.
Elkészítési idő: 45 perc
2) Zsebes karaj
Hozzávalók:
0,5 dl olaj
1 mk rozmaring
1 mk kakukkfű
1 mk borsikafű
1 tk fűszerpaprika – lehet csípős is –
1 gerezd fokhagyma
80 dkg sertéskaraj egyben
12 dkg mozzarella sajt
1 fej vöröshagyma
10 dkg pulykamell sonka
Ízlés szerint só
Elkészítés:
Az olajat elkeverem a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával.
A húst kb. 1,5 centiméterenként bevagdosom úgy, hogy az alját nem vágom át, majd alaposan bekenem az előzőleg elkészített fűszeres páccal.
A “zsebekbe” beletöltöm a szeletekre vágott sajtot, a felkarikázott hagymát, a sonkát, befedem egy benedvesített sütőpapírral és 190 fokra előmelegített sütőben, kb. 50 perc alatt megsütöm. A sütési idő, sütőként illetve a hús méretétől függően változhat. Miután átsült, eltávolítom a sütőpapírt és visszadugom a sütőbe, hogy szép aranysárgára piruljon!
Ízlés szerint párolt rizzsel, friss salátával kínálom.
Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő
3) Szuper sajtos-tejszínes tészta
Hozzávalók:
40 dkg száraztészta
30 dkg kolozsvári szalonna
néhány szelet bacon a díszítéshez
2 tojás sárgája
0,5 l tejszín
2 gerezd fokhagyma
12 dkg mozzarella sajt
2 ek olívaolaj
Elkészítés:
A tésztát enyhén sós, lobogó vízbe teszem és közepes lángon, fedő nélkül 12 perc alatt készre főzöm.
A kolozsvári szalonnát csíkokra vágom és az olajon ropogósra pirítom, majd hozzá adom a kifőtt tésztát, a reszelt fokhagymát, a tojássárgájával elkevert tejszínt, ha szükséges sózom, összeforralom és petrezselyemmel megszórva, pirított baconnel, forrón kínálom.
Elkészítési idő: 20 perc