Hamár húsvét, gondoltam beújítok valamit és mivel nagyon szeretjük a tojáslevest ezért arra gondoltam, hogy azzal biztos nem lövök mellé.
Tésztával még sosem ettem, de szokták mondani egyszer mindennekeljön az ideje, így ennek is és azt ell mondjam, nagyon finom volt.Az egész tojás sajnos túl készült mire mindent összeszedtem a fotózáshoz, de nem baj, majd legközelebb kicsit folyósabbra hagyom…egyébként meg mindenki készítse úgy, ahogy szereti.
Hozzávalók:
- 5 ek olaj
- 1 ek egész kömény
- 5 dkg liszt
- 1 nagy vagy 2 kicsi babérlevél
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 kk erőspaprikakrém
- tojás ízlés szerint
- 1 adag ramen-, rizs- vagy bármilyen ázsiai tészta
- Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és tárkonyecet
A tetejére:
- újhagyma
- chili
Elkészítés:
Felhevítem az olajat, majd beledobom a köménymagot és megpirítom, hogy kijöjjenek az ízek, akkor jó mikor már pattog. Amikor ez kész, hozzáadom a lisztet és zsemle színű rántást készítek, majd lehúzom a tűzhelyről.
Megszórom a fűszerpaprikával, hozzá adom a paprika krémet, felöntöm 1,2 liter vízzel (ha van akkor jobb az alaplé). Bele teszem a babérlevelet, a meghámozott, egész vöröshagymát, sózom, borsozom, majd visszateszem a tűzhelyre és közepes hűmérsékleten, fedő alatt 20-25 percet főzöm, amikor kész, leszűröm. – Ezt az alaplevet előre is elkészíthetjük –
Közvetlenül tálalás előtt kifőzöm a tésztát az elkészítési utasítás szerint.
Forráspontig hevítem az alaplevet, hozzáadom az ecetet, majd egyesével beletszem a tojást és 2-3 percig, gyöngyözve főzöm.
Egy tányérbe levet szedek, tésztát teszek a közepébe, egy tojást, majd ízlés szerint megszórom frissen apírított újhagymával, aki szereti a csípőset, tehet hozzá chilit is.
Elkészítési idő: 30 perc
