Zabpalacsinta

 

Mutatjuk a tökéletes zabpalacsintát!

 

Igen, egy újabb palacsintarecept, ezúttal zabliszttel. Ha nincs zablisztetek, daráljátok le a zabpelyhet és készülhet is a mennyei csemege. Természetesen nagyon egyszerű a recept, mást már nem is mernék hozni Nektek, így a reggeli készülődés közben is gyorsan össze tudjátok dobni, bele egy dobozba és mindenki csorgathatja a nyálát a munkahelyen vagy a suliban, hogy milyen finom tízórait hoztatok.

 

 

Hozzávalók:

1 tojás

1 ek méz

2 dl tejszín

1 ek olaj

5 ek gm zabpehelyliszt

1/2 tk gm sütőpor

csipet őrölt fahéj

Ízlés szerint gyümölcs – elhagyható –

 

Elkészítés:

A tojássárgáját kikeverem a mézzel, a tejszínnel, hozzáadom a lisztet, az olajat, a sót, a sütőport, végül óvatosan hozzáforgatom a habbá vert tojásfehérjét és a gyümölcsöt, felforrósított palacsintasütőbe kanalazom, a kanál segítségével kicsit el lapítgatom és mindkét oldalát aranybarnára sütöm.

Ízlés szerint gyümölccsel kínálom.

Főztem most hozzá friss alma dzsemet. Nagy lukú sajtreszelőn lereszeltem ameghámozott almát és kevés mézzel, pici fahéjjal, néhány csepp friss citromlével egy serpenyőben kiforraltam. Isteni hozzá!

 

Elkészítési idő: 15 perc

 

Jó étvágyat kívánok!

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

3 hozzászólás

  • Szabó-Topor Tünde

    Szia! MIlyen gyümölcsöt kevertél bele? Az összetevők között nem írod, de a leírásban említed, hogy beleforgatod a gyümölcsöt. Vagy ami kéznél van? Nem vagyok egy nagy konyhatündér, de ezt szeretném kipróbálni nagyon. Köszi! 😉

    • Szia,
      Valójában bármilyen gyümölcsöt tehetsz bele amit szeretsz. pl. áfonya, alma, körte… de gyümölcs nélkül is tökéletes! 🙂

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük