Ma este vendégeket várunk, így nem kezdtem nagy sütés főzésbe, csak vettem néhány finom sajtot és elővettem a héten készített konfitált paradicsomot!
Mivel a sajtok összeválogatása mindenkinek egyéni ízlés és érzékenység kérdése ezért inkább a konfitált paradicsom elkészítését pötyögöm le!
Hozzávalók:
50 dkg paradicsom
2 gerezd fokhagyma szeletelve
2-3 ág kakukkfű, ha nincs friss megteszi a szárított is
1 dl olívaolaj
2-3 ek. balzsamecet
néhány szem kapribogyó
1 ek. barnacukor
Elkészítés:
Előmelegítem a sütőt 90-100 fokra. Félbevágom a paradicsomokat és a többi hozzávalóval beleteszem egy tepsibe összekeverem és és sorba rendezem a paradicsomokat a vágott felükkel lefele.
2.5-3 órát sütöm, de fél időnél megforgatom.
A paradicsomot és a levet üvegekbe helyezzük, – állunk egyből elfogy, de – ha szeretnénk tárolni, akkor dunsztoljuk be.
Szép estét Mindenkinek!
Elkészítési idő: 3,5 óra