Mini sajttálak, saját készítésű konfitált paradicsommal Gm&Lm

Ma este vendégeket várunk, így nem kezdtem nagy sütés főzésbe, csak vettem néhány finom sajtot és elővettem a héten készített konfitált paradicsomot! 

Mivel a sajtok összeválogatása mindenkinek egyéni ízlés és érzékenység kérdése ezért inkább a konfitált paradicsom elkészítését pötyögöm le!

 

sajttal3

 

Hozzávalók: 

50 dkg paradicsom

2 gerezd fokhagyma szeletelve

2-3 ág kakukkfű, ha nincs friss megteszi a szárított is

1 dl olívaolaj

2-3 ek. balzsamecet

néhány szem kapribogyó

1 ek. barnacukor

 

Elkészítés:

Előmelegítem a sütőt 90-100 fokra. Félbevágom a paradicsomokat és a többi hozzávalóval beleteszem egy tepsibe összekeverem és és sorba rendezem a paradicsomokat a vágott felükkel lefele.

2.5-3 órát sütöm, de fél időnél megforgatom.

A paradicsomot és a levet üvegekbe helyezzük, – állunk egyből elfogy, de – ha szeretnénk tárolni, akkor dunsztoljuk be. 

Szép estét Mindenkinek!

 

Elkészítési idő: 3,5 óra

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez a könyvbox a legszuperebb ajándékötlet, ha valakit receptkönyvvel lepnél meg!

Rendeld elő most!