Sárgaborsóleves Gm&Lm

Imádom a leveseket!

Most látom csak, hogy még nem is posztoltam leves receptet, így most ezt gyorsan pótolom is egy nem hétköznapi, de annál inkább finom recepttel! 

 

sargaborsoleves

 

Hozzávalók 4 személyre:

2 l csirke- vagy zöldség alaplé

750 ml víz

200 g sárgaborsó

3 nagyobb burgonya kockára vágva

2 fej vöröshagyma apróra vágva

1 sárgarépa vékony szeletekre vágva

1 zöld kaliforniai paprika vékony szeletekre vágva (aki szereti a csípőset egy fél zöld csípős paprika is szeletekre vágva)

2 gerezd fokhagyma finomra aprítva

1 ek. fűszerpaprika

1 ek. olívaolaj

só, frissen örölt fehérbors

friss petrezselyem a díszítéshez

tejföl a tálaláshoz

 

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát puhára párolom az olajon. Vegyük le a tüzről és adjuk hozzá a füszerpaprikát. Adjuk hozzá a kaliforniai paprikát, a csípős paprikát, a sárgarépát és a burgonyát. 10 percig óvatosan keverve pároljuk, majd öntsük fel vízzel és keverjük bele a borsót. 

Fedő nélkül addig főzzük, amig a borsó meg nem puhul (30-40 perc).

Ha elkészült, robotgéppel pépesitjük.

Petrezselyemmel és joghurttal diszitve, forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

Elkészítési idő: kb. 1 óra

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

További leves receptek, amiket nagyon szeretünk:

Karfiolleves

Zöldborsóleves ropogós baconnel

Pikáns tárkonyos halleves

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük