Akkor maradjunk Német földön és a hétvégi húsleves helyett készítsük Tellerfleisch-t! 🙂
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg marhacomb egészben
60-70 dkg marhafarok
3-4 db velős csont
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 szál sárgarépa
3 szál fehérrépa
1 kis fej zellergumó
15-20 szem fehér bors
1 csokor snidling
1 csokor petrezselyemzöld
csemege torma
néhány szelet pirítós
só
Elkészítés:
A húst, hideg vízben felteszem főzni, majd ha felforrt leszedem a habját, hozzáteszem a hagymát (az egyik fejet egészben a héjával, a másikat negyedelve), a szemes borsot, sózom és kis lángon 2 órát főzöm.
Megtisztítom a zöldségeket és – a két órás főzés után – hozzáadom a leveshez a velős csonttal együtt és további minimum másfél órát főzöm.
Ha megfőtt a leves az egész combot szeletekre vágom, tormával, a leveszöldséggel, aprított snidlinggel tálalom.
Tálaláskor velős pirítóst ajánlok hozzá!
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 4 óra
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi