„Tellerfleisch” (Tányérhús bécsi módra) Gm&Lm

Akkor maradjunk Német földön és a hétvégi húsleves helyett készítsük Tellerfleisch-t! 🙂

image-2b39a7c21c81ca0d85a71dc561b48c83a0e80cf68edacf953cc8c65350575cc8-V.jpgHozzávalók 4 személyre:

1 kg marhacomb egészben

60-70 dkg marhafarok

3-4 db velős csont

2 fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

3 szál sárgarépa

3 szál fehérrépa

1 kis fej zellergumó

15-20 szem fehér bors

1 csokor snidling

1 csokor petrezselyemzöld

csemege torma

néhány szelet pirítós

Elkészítés:

A húst, hideg vízben felteszem főzni, majd ha felforrt leszedem a habját, hozzáteszem a hagymát (az egyik fejet egészben a héjával, a másikat negyedelve), a szemes borsot, sózom és kis lángon 2 órát főzöm.

Megtisztítom a zöldségeket és – a két órás főzés után – hozzáadom a leveshez a velős csonttal együtt és további minimum másfél órát főzöm.

Ha megfőtt a leves az egész combot szeletekre vágom, tormával, a leveszöldséggel, aprított snidlinggel tálalom.

Tálaláskor velős pirítóst ajánlok hozzá!

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 4 óra

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük