Sajtos-szárított paradicsomos finomság Gm&Lm

Valójában kenyérnek kezdtem el, aztán úgy döntöttem, hogy muffin formában sütöm ki! 🙂

image-7fb76099178fa9422294091a0eb3188155683f80f3077751f564a116a1b97526-V-1.jpg

Hozzávalók:

7 ek. Schar B mix liszt (aki nem gluténérzékeny: 7ek. finomliszt)

1 tk. só

3 tk. sütőpor

1 tk szódabikarbóna

2,5 dl tej

fél citrom leve

3 tojás

1 tk. paradicsompüré

2 ek. olíva olaj

8-10 db konfitált paradicsom http://gastrohobbi.blog.hu/2014/06/27/sajttal_sajat_keszitesu_konfitalt_paradicsommal_gm_lm

20 dkg gouda sajt

Elkészítés:

A sütőt előmelegítem (villany: 180 fok; légkeveréses: 160 fok; gáz: 4 fokozat).

Egy tálban összekeverem a lisztet, a sütőporral, a sóval és a szódabikarbónával. Egy másik tálban habverővel összekeverem a tejet, a citrom levét, a tojást, a paradicsompürét, az olajat. A nedves hozzávalókat hozzákeverem a szárazhoz, hozzáadom az apróra vágott paradicsomot, a sajtot (néhány csipetet meghagyok a tetejére).

Muffin formába öntöm, a tetejét megszórom sajttal és 30-35 percig sütöm (úgy, hogy a közepébe szúrt hústű tisztán jöjjön ki).

Önmagában is nagyon ízletes, de félbevágva, megvajazva ajánlom! 🙂

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 45 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez a könyvbox a legszuperebb ajándékötlet, ha valakit receptkönyvvel lepnél meg!

Rendeld elő most!