Chilis kakukkfüves gombaleves Gm&Lm

Tudom, hogy a gomba egy megosztó alapanyag, ellenben nekem nagy kedvencem és remélem ez a recept sok új rajongót hoz gomba fronton! 

 

gombaleves

 

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg gomba

4 szál újhagyma

egy csokor friss snidling

5-6 szál friss kakukkfű (vagy szárított)

2 gerezd fokhagyma

1 egész piros chili

2 tk. chilipor

1 kis pohár laktózmentes tejföl

2 ek. kukoricakeményítő

só, frissen őrölt fehér bors

 

Elkészítés:

A gombát apró kockára vágom, kevés zsiradékon megpirítom, amikor már finom az illata hozzáadom a felaprított újhagymát, az aprított snidlinget, a tört fokhagymát,  további néhány percet pirítom, majd rádobom a kakukkfüvet a chili paprikát, sózom, borsozom és felengedem vízzel.

Forrástól számított 10 percet főzöm, majd hozzákeverem a tejfölt, a kukoricakeményítőt megvárom még kettőt-hármat rottyan és már tálalom is. 

Jó étvágyat!

 

Elkészítési idő: 25 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

További leves receptek, amiket nagyon szeretünk:

Karfiolleves

Zöldborsóleves ropogós baconnel

Pikáns tárkonyos halleves

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük