Örök szerelem ez köztem és a csirkepaprikás között és amennyire finom, annyira egyszerű elkészíteni!
Hozzávalók:
6 egész csirkecomb
2 szelet kolozsvári szalonna kockára vágva
3 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
fél zöld hegyes erős paprika karikára várva
1 tv paprika karikára vágva
1 nagyobb fej paradicsom kockára vágva
3 gerezd fokhagyma félbe vágva
2 ek. fűszerpaprika
2 kis pohár lm tejföl
3 ek. kukorica keményítő
só
Elkészítés:
A szalonnának kisütöm a zsírját, rádobom a vöröshagymát, üvegesre pirítom, majd hozzáadom a paprikákat, a paradicsomot, néhány percig párolom, beleszórom a fűszerpaprikát, összeforgatom, majd beleteszem a csirkecombokat, a fokhagymát, sózom és felöntöm annyi vízzel, hogy majdnem ellepje.
Addig főzöm, amíg a csirkecombok finom puhára főnek.
Ha a combok megfőttek, kiveszem őket egy tányérra. A szafthoz hozzáadom a tejfölöket, a hideg vízben feloldott keményítőt és felrottyantom.
Ha elkészült az étel, nokedlivel, frissen kifőtt gm tésztával, savanyú uborkával tálalom és minimum 2 adagot eszek belőle egyszerre!
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: kb. 2 óra