Csirkepaprikás Gm&Lm

Örök szerelem ez köztem és a csirkepaprikás között és amennyire finom, annyira egyszerű elkészíteni!

Hozzávalók:

6 egész csirkecomb

2 szelet kolozsvári szalonna kockára vágva

3 nagy fej vöröshagyma apróra vágva

fél zöld hegyes erős paprika karikára várva

1 tv paprika karikára vágva

1 nagyobb fej paradicsom kockára vágva

3 gerezd fokhagyma félbe vágva

2 ek. fűszerpaprika

2 kis pohár lm tejföl

3 ek. kukorica keményítő

 Elkészítés:

A szalonnának kisütöm a zsírját, rádobom a vöröshagymát, üvegesre pirítom, majd hozzáadom a paprikákat, a paradicsomot, néhány percig párolom, beleszórom a fűszerpaprikát, összeforgatom, majd beleteszem a csirkecombokat, a fokhagymát, sózom és felöntöm annyi vízzel, hogy majdnem ellepje.

Addig főzöm, amíg a csirkecombok finom puhára főnek.

Ha a combok megfőttek, kiveszem őket egy tányérra. A szafthoz hozzáadom a tejfölöket, a hideg vízben feloldott keményítőt és felrottyantom.

Ha elkészült az étel, nokedlivel, frissen kifőtt gm tésztával, savanyú uborkával tálalom és minimum 2 adagot eszek belőle egyszerre! 

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: kb. 2 óra

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük