Örök klasszikus, mindenkinek meg van rá a saját receptje…íme az enyém! 🙂
Hozzávalók:
75 dkg csirke aprólék
2 sárgarépa darabolva
2 fehérrépa darabolva
1 vöröshagyma apróra vágva
2 marék zöldborsó
2 fej gomba szeletekre vágva
2 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
1 tojás sárgája
1 kis pohár lm tejföl
só, néhány szem egész fekete bors
Elkészítés:
Az aprólékot alaposan megmosom és annyi vízzel hogy ellepje, oda teszem főni. Ha felforrt és lehaboztam, sózom, hozzádobom a szemes borsot és a fokhagymát, majd puhára főzöm.
A zöldségeket megpucolom, feldarabolom és az apróra vágott hagymával kevés zsiradékon megpárolom.
Ha a hús puhára főt, felöntöm vele a zöldségeket és további 10 percig együtt főzöm őket.
A tejfölt összekeverem a tojássárgájával, pici sóval, felhígítom néhány kanál leves lével, a leveshez öntöm és néhány perc alatt készre főzöm.
Egy kanál tejföllel és frissen aprított petrezselyemzölddel tálalom!
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi