Ritkán eszünk rántott húst, de most nagyon megkívántam és mindennel kipróbáltam amit itthon találtam és bele tudtam forgatni! 🙂
Nálam a Cornflakes volt a favorit!
Hozzávalók 2 személyre:
6 szelet borjú fehérpecsenye
3 tojás
5 ek. Free From liszt (aki nem gluténérzékeny: finomliszt)
2 gluténmentes zsemle (aki nem gluténérzékeny, sima zsemle)
5 ek. CornFlakes
4 ek. szezámmag
250 g liga vaj
1 kg. krumpli
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 kg apró uborka
1 sárga californiai paprika
1 piros californiai paprika
3 szál újhagyma
3 ek. tárkonyos ecet
só
Elkészítés:
A hússzeleteket folpackkal letakarva kiklopfolom, besózom és beteszem a hűtőbe.
A krumplit megpucolom és a 3 gerezd fokhagymával, sós vízben majdnem készre főzöm.
Az uborkát megpucolom, uborka szeletelőn felszeletelem, besózom, hozzáadom az apró kockára vágott paprikát, az aprított újhagymát, a tárkonyecetet, megszórom aprított petrezselyemmel és hűtőbe teszem.
A húsokat panírozom, a lisztet és a tojást minden szeletnél használom, csak a harmadik fázis oszlik a szezámmag, a – nagy lukú sajtreszelőn – reszelt zsemle (zsemle morzsa) és a cornflakes között. Egy serpenyőben felolvasztom a vajat és kisütöm benne a panírozott husikat.
Tálalás előtt a majdnem készre főtt krumplit, kevés olvasztott vajjal egy serpenyőben megpirítom, ha szükséges utána sózom és megszórom az aprított petrezselyemzölddel .
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat! :). –> www.facebook.com/GastroHobbi