Rántott szelet variációk serpenyőben sült krumplival és színes uborkasalátával Gm&Lm

Ritkán eszünk rántott húst, de most nagyon megkívántam és mindennel kipróbáltam amit itthon találtam és bele tudtam forgatni! 🙂

Nálam a Cornflakes volt a favorit! 

image-d3d1cd784bb8ed8cbe52f61cdde8ec4babc5c692ebc29bcdb14663878164b26b-V-1.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

6 szelet borjú fehérpecsenye

3 tojás

5 ek. Free From liszt (aki nem gluténérzékeny: finomliszt)

2 gluténmentes zsemle (aki nem gluténérzékeny, sima zsemle)

5 ek. CornFlakes

4 ek. szezámmag

250 g liga vaj

1 kg. krumpli

3 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

1 kg apró uborka

1 sárga californiai paprika

1 piros californiai paprika

3 szál újhagyma

3 ek. tárkonyos ecet

Elkészítés:

A hússzeleteket folpackkal letakarva kiklopfolom, besózom és beteszem a hűtőbe.

A krumplit megpucolom és a 3 gerezd fokhagymával, sós vízben majdnem készre főzöm.

Az uborkát megpucolom, uborka szeletelőn felszeletelem, besózom, hozzáadom az apró kockára vágott paprikát, az aprított újhagymát, a tárkonyecetet, megszórom aprított petrezselyemmel és hűtőbe teszem.

A húsokat panírozom, a lisztet és a tojást  minden szeletnél használom, csak a harmadik fázis oszlik a szezámmag, a – nagy lukú sajtreszelőn – reszelt zsemle (zsemle morzsa) és a cornflakes között. Egy serpenyőben felolvasztom a vajat és kisütöm benne a panírozott husikat.

Tálalás előtt a majdnem készre főtt krumplit, kevés olvasztott vajjal egy serpenyőben megpirítom, ha szükséges utána sózom és megszórom az aprított petrezselyemzölddel .

Jó étvágyat kívánok!

Elkészítési idő: 45 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat! :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

 

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük