Egy szuper egyszerű és nagyon finom gluténmentes sütemény ami elronthatatlan és lefedett fémdobozban napokig puha marad!
Hozzávalók:
25 dkg cukor
30 dkg étcsokoládé (az Aldi gm étcsokoládéját használtam)
20 dkg liga vaj
4 tojás
3 banán villával áttörve
4 ek freefrom vagy rizs liszt (aki nem glutén érzékeny, használjon finom lisztet)
3 ek cukrozatlan kakaópor
2 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 csipet só
szeletelt mandula a tetejére
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegitem.
A cukrot a vajjal habosra keverem, hozzáadom a tojásokat, beleöntöm az olvasztott csokoládét és az összetört banánt.
Egy tálban összekeverem a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd a vajas-csokoládés masszához szitálom és alaposan összekeverem.
Egy nagyobb méretű gáztepsit kibélelek szilikonos sütőpapirral, egyenletesen eloszlatom benne a masszát, a tetejét megszórom szeletelt mandulával és 35 perc alatt készre sütöm.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi
Ötletadó: http://kifoztuk.hu online receptmagazin 2014 októberi számának 45. oldalán található