Csokoládés banános lepény Gm&Lm

Egy szuper egyszerű és nagyon finom gluténmentes sütemény ami elronthatatlan  és lefedett fémdobozban napokig puha marad! 

csokis bananos lepeny

Hozzávalók:

25 dkg cukor

30 dkg étcsokoládé (az Aldi gm étcsokoládéját használtam)

20 dkg liga vaj

4 tojás

3 banán villával áttörve

4 ek freefrom vagy rizs liszt (aki nem glutén érzékeny, használjon finom lisztet)

3 ek cukrozatlan kakaópor

2 tk sütőpor

1 tk szódabikarbóna

1 csipet só

szeletelt mandula a tetejére

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegitem.

A cukrot a vajjal habosra keverem, hozzáadom a tojásokat, beleöntöm az olvasztott csokoládét és az összetört banánt.

Egy tálban összekeverem a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd a vajas-csokoládés masszához szitálom és alaposan összekeverem.

Egy nagyobb méretű gáztepsit kibélelek szilikonos sütőpapirral, egyenletesen eloszlatom benne a masszát, a tetejét megszórom szeletelt mandulával és 35  perc alatt készre sütöm.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 45 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

 

 

Ötletadó: http://kifoztuk.hu online receptmagazin 2014 októberi számának 45. oldalán található

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük