Töltött paprika római tálban Gm&Lm

A töltött paprika az az étel ami nálam bármilyen körülmények között, bármikor jöhet! A római tál pedig az a konyhai eszköz, melyben szerintem minden ételt nagyszerűen lehet készíteni.

Mivel tegnap semmi ihletem nem volt a főzéshez, így elő húztam a mentőövet és készítettem egy nagyon finom töltött paprikát, természetesen római tálban!

toltottpaprika

Hozzávalók:

10 db tv paprika

60 dkg darált sertéslapocka

1 bögre rizs

2 fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

15 dkg kolozsvári szalonna

1 tk füstölt fűszerpaprika

2 tk édes fűszerpaprika

1 tojás

4 dl házi paradicsompüré

2 dl víz

Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors.

Elkészítés:

A szalonnát felkockázom, zsírjára sütöm, hozzáadom az aprított vöröshagymát, üvegesre pirítom majd leveszem a tűzhelyről.

A darált húshoz hozzáadom a rizst, a reszelt fokhagymát, a fűszerpaprikákat, a tojást, a szalonnás hagymás keveréket, ízlés szerint sózom borsozom.

A paprikákat megmosom, kicsumázom és megtöltöm őket a rizses húsos maszlaggal.

A római tálban szépen elrendezem a töltött paprikákat, ráöntöm a vízzel elkevert paradicsom pürét, ráteszem a negyed órára hideg vízbe áztatott tetejét és 220 fokra előmelegített sütőben 1,5 óra alatt készre sütöm.

Én nem szoktam rántást tenni rá, mert ennyi idő alatt finom szaftos állagot kap a paradicsom és a paprikák is finom puhára főnek/sülnek.

Lm tejföllel és frissen aprított petrezselyemmel megszórva, forrón tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 110 perc

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez a könyvbox a legszuperebb ajándékötlet, ha valakit receptkönyvvel lepnél meg!

Rendeld elő most!