Sertésszűz kapros-gombamártással Gm&Lm

Olyan nagy sikere volt a múlt héten a sertésszűznek baconbe sütve, hogy családi nyomásra ismét el kellett készítenem, de most készítettem hozzá egy kapros gombaragut is, mert hát ugye a párom sem a gombát sem a kaprot nem preferálja!…nah most ez változott, mert elmondása szerint ezt fel kell venni a repertoárra és gyakrabban kell készíteni. Azt gondolom ennél nagyobb elismerés nem kell.

 

sertesszuz_gombaszosz_kapor

 

A húst úgy készítem, mint legutóbb csak a fokhagymát hagyom el:

Baconben sült sertésszűz

 

Hozzávalók:

70 dkg fehér csiperke gomba

1 fej vöröshagyma

1 csokor kapor

1 tk szárított kakukkfű

2 kis pohár lm tejföl

2 ek kukorica keményítő

Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors

 

Elkészítés:

A hagymát apró kockára vágom, némi zsiradékon üvegesre párolom, hozzá adom a megpucolt, szeletekre vágott gombát és addig pirítom még szép aranybarna lesz.

Ha a gomba megpirult hozzá adom a kakukkfüvet, sózom borsozom, ráöntöm a tejfölt, majd össze rottyantom.

A keményítőt feloldom fél deci hideg vízben, hozzákeverem a tejfölös gombához, megszórom az aprított kaporral majd újraforrást követően leveszem a tűzhelyről és a frissen sült szűzzel, aprított kaporral megszórva, forrón tálalom.

 

Elkészítési idő: 15 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

KATTINTS további sertésszűz receptekért:

Rántott sertésszűz rozmaringos újburonyával

Baconben sült sertésszűz

Zöldborsós sertésszűz

 

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük