Ajvár Gm&Lm

Évekkel ezelőtt, valahol olvastam egy „eredeti szerb” receptnek írt leírást, hogy hogyan is készül az „eredeti” receptúra szerint ez a nagyszerű csemege, akkor az nekem nagyon ízlett és azóta én így készítem és imádom!

 

ajvar

 

Hozzávalók:

2 kisseb padlizsán

6 db kápia paprika

3 gerezd fokhagyma

50 ml olíva olaj

Ízlés szerint só, frissen őrölt fehér bors és én szeretem benne a chilit

néhány csepp borecet, vagy alma ecet

 

Elkészítés:

A padlizsánt és a paprikát sütőben 20-30 perc alatt megsütöm, majd egy tálba teszem és néhány percre lefedem frissen tartó fóliával, hogy pára alakuljon ki és így szépen le tudjam majd húzni a héját.

Az alapanyagokat – az olíva olaj kivételével –  turmix gépbe teszem vagy egy botmixer segítségével alaposan összekeverem, majd ha egyneműen pépes állagú, hozzáöntöm az olajat is és elkeverem.

Pirítós kenyérrel, puffasztott rizzsel vagy sült húsokhoz mártásként tálalom.

 

Elkészítési idő: 40 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük