Sertésszűz lecsós alapon Gm&Lm

Lassan, lassan itt a nyár, így egyre gyakrabban érzek késztetést arra, hogy a tányérra varázsoljam a nyár ízeit. A lecsó nálunk egy ilyen tipikus nyári étel. Legyen az tojásos, rizses, káposztás, gazdagítsuk kolbásszal….mi minden formáját nagyon szeretjük, így ha még a sertés szűz is helyet kap a tányéron, az már maga a menyei eleség.

 lecsos_szuz

Hozzávalók:

35 dkg sertés szűz

2 ek FreeFrom gm liszt

2 fej vörös hagyma

5 db paradicsom

8 db kisebb lecsópaprika

1 db zöld hegyes erős paprika

Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A szüzet szeletekre vágom és enyhén megklopfolom, sózom, borsozom, majd félre teszem.

A hagymát apró kockára vágom, némi zsiradékon üvegesre pirítom, hozzá adom a felszeletelt paprikákat, sózom, borsozom és fedő alatt félpuhára párolom.

Ha a paprika félig megpuhult, dúsítom a karikára vágott paradicsommal és szintén fedő alatt addig párolom még összeesik, majd eltávolítom a fedőt és gyakori kevergetés mellett a kellő sűrűség eléréséig főzöm. Én szeretem ha a paprika roppanós benne, így nem szoktam túl sokáig párolni.

A szüzet lisztben megforgatom, majd némi zsiradékban hirtelen kisütöm.

Szerintem önmagában a lecsóval is nagyszerű a hús, de éhesebb férfiaknak sülkrumplival, vagy párolt rizzsel ajánlatos kínálni.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 30 perc

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük