Ez a világ legegyszerűbb, leggyorsabb és aki szereti a csirkemájat, annak az egyik legfinomabb “kenyérre valója”, mind melegen, mind hidegen és lezárható dobozban, a zsírjával együtt eltéve egy – két napig a hűtőben eláll. Ha egyszer valaki rákap az ízére garantáltan nem kerül többet a kosárba a bolti májas, legyen az gm vagy sem.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
4 ek kacsazsír
5 gerezd fokhagyma
Ízlés szerint só és zöldségek a tálaláshoz (én újhagymával és paradicsommal szeretem a legjobban)
Elkészítés:
A csirkemájat megmosom, eltávolítom róla a nem rávalót és egy kisebb jénai tálba teszem. Hozzá adom a zsírt és a fokhagymát, majd alufóliával lefedve 180 fokon 40 perc alatt készre sütöm.
Pirítós kenyérrel, puffasztott rizs szelettel, friss zöldségekkel tálalom.
Mindenképpen csak közvetlenül a tálalás előtt sózom, hogy a máj ne keményedjen meg.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!