Babos-kolbászos egytálétel Gm&Lm

Az érzés, ami hatalmába kerített mikor készítettem ezt az ételt az az volt, hogy kinézetre csodálatos, színes, izgalmas, igazi tavaszi csemege, fenséges az illata. Az, hogy mesésen finom az első falatnál megállapítást nyert és vitathatatlan volt és ha mindez nem lenne elég meggyőző akkor még néhány érv mellette: igazi A- és B-vitamin bomba, valamint nagyszerű magnézium forrás.

babos_kolbasz

Hozzávalók:

1 ek olíva olaj

6 db alsószász kolbász (én a Lidl saját márkás termékét használom)

3 fej vöröshagyma

200 g kidney vörös bab konzerv

200 g óriás fehér bab konzerv

200 g tarka bab konzerv

3 sárgarépa

2 marék fagyasztott zöldborsó

1 db kápia paprika

5 dl alaplé

1 ek dijoni mustár

3 ek vörösbor ecet

2 tk porított útifűmaghéj

Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors

Elkészítés:

A kolbászokat az olíva olajon egy öntöttvas lábasban megpirítom, majd tányérra szedem.

Az apró kockára vágott vöröshagymát üvegesre pirítom a visszamaradt zsiradékon, majd hozzá adom a szeletekre vágott sárgarépát és 4-5 percet párolom. (én szeretem ha roppanós, úgyhogy ha valaki puhábban szereti, akkor nyugodtan párolja több ideig).

Ha a hagyma és a répa már kellően puha, hozzáadom a leszűrt babkonzerveket, a borsót, a kockára vágott kápia paprikát, a vörösbor ecetet, sózom, borsozom, alaposan összekeverem, felöntöm az alaplével, visszahelyezem a kolbászokat és újraforrást követően, fedő alatt 10 percet párolom, hogy az ízek összeérjenek.

A 10 perc leteltével hozzáadom a mustárt és a porított útifűmaghéjat (ettől finom szaftos lesz), alaposan elkeverem, ha szükséges még sózom, borsozom és forrón tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 25 perc

 

forrásrecept: 2015. május havi GoodFood magazin

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük