Roston pontyszelet fokhagymás mártogatóssal Gm&Lm

Nálunk a hal még mindig nem kedvenc (már ami a páromat illeti), de persze mindig próbálkozom és olyankor mindig nagy a siker, a tegnap esti viszont kimagaslóan nagy elismerés volt, mert elhangzott, hogy mostantól – ha ilyen finom lesz- minden héten egyszer lehet hal vacsorára. Ez egy elég felelőtlen kijelentés volt, mert szaván fogom.

rostonpoty

Hozzávalók:

5 szép nagy pontyszelet

1 fej vöröshagyma

3 ek olívaolaj

1 nagy csokor petrezselyem

1 kis dobozos lm tejföl

2 gerezd fokhagyma

1 fél citrom

Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors

Elkészítés:

A halszeleteket alaposan megmosom, sózom, borsozom, egy jénai tálba szépen egymás mellé fektetem, meglocsolom az olíva olajjal, ráfacsarom a fél citrom levét, eloszlatom rajta a vékony karikára vágott vöröshagymát, az aprított petrezselyem zöldet (1 evőkanállal félre teszek belőle a tejfölhöz) és alufóliával lefedve legalább egy órára hűtőbe teszem. Én félidőben meg szoktam forgatni.

A tejfölt elkeverem a reszelt fokhagymával és a félre tett petrezselyemzölddel, majd mehet a hűtőbe a hal után.

Közvetlenül tálalás előtt felmelegítem a grillserpenyőt és megsütöm benne a halszeleteket, szép pirosra mindkét oldalát.

Friss salátával, esetleg rizzsel, a fokhagymás mártogatóssal kínálom – ízlés szerint, közvetlenül tálalás előtt még meglocsolhatjuk citromlével -.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 15 perc

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez a könyvbox a legszuperebb ajándékötlet, ha valakit receptkönyvvel lepnél meg!

Rendeld elő most!