Bolognai rakott penne Gm

Régen volt már tészta és régen volt bolognai, így gyorsan hiány pótoltam és készítettem egy nagyon finom bolognait. Most nem a hagyományos spagetti tésztát választottam és szerettem volna picit feldobni, így bolondítottam mozzarellával és összesütöttem. Nagy sikert aratott a recept, így biztosan gyakrabban fogom készíteni.

rakott_bolognai

Hozzávalók:

50 dkg gm száraztészta

40 dkg marha darált hús

1 fej vöröshagyma

2 sárgarépa

1 db szárzeller 

2 dl száraz vörösbor

1 konzerv paradicsom

3 dl házi paradicsomlé

1 csokor bazsalikom

2 babérlevél

2 egész mozzarella

Ízlés szerint só, frissen őrölt fehér bors és reszelt sajt

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát némi zsiradékon üvegere pirítom, hozzá adom a nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt sárga répát, a kockára vágott szárzellert és megpárolom őket.

Ha a zöldségeknek már finom illata terjeng, rádobom a darált húst, fehéredésig pirítom, majd hozzá adom a paradicsom konzervet, felöntöm a vörös borral, ízlés szerint sózom, borsozom és néha megkeverve, takarék lángon sűrű ragut főzök belőle (1,5-2 óra), ha szükségesnek érzem néha után töltöm egy kis vízzel, de fontos, hogy ne legyen nagyon híg a ragú állaga.

Amikor már látom, hogy a ragú hamarosan elkészül, a tésztát enyhén sós vízben kifőzöm és a paradicsomlét össze rottyantom az apróra tépkedett bazsalikommal, a babérlevéllel, némi sóval és frissen őrölt borssal.

Amikor a ragu elkészült, a tészta kifőtt és a paradicsomszósz is nagyon finom, veszek egy jénai tálat és telepakolom felváltva tészta, ragu, paradicsom szósz, tészta, ragu paradicsom szósz. Ezt addig ismételem még minden összetevő elfogy. A tetejére rámorzsolom a mozzarella sajtot, ízlés szerint tehetünk még rá más sajtot is és felső grill funkcióra állított sütőben ropogósan aranybarnára pirítom a tetejét.

Forrón tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 140 perc

 

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük