Tépett csirkemelles szendvics Gm&Lm

Az egyik legegyszerűbben elkészíthető szendvics recept és mégsem a hagyományos, vaj, felvágott, zöldség kombináció. Bármilyen húsból, kedvünk szerinti fűszerezéssel készíthető és egészen biztosan mindenki kedvence lesz.

Én most egy BBQ ízesítésű csirkemelles változat mellett tettem le a voksom, de a kedvencem az sertéshúsból készül. Talán ez a majdnem egyetlen elkészítési módja a csirkemellnek, amikor még én is azt mondom, hogy nem is olyan rossz ez a mellehúsa. Nálunk a BBQ szósz is házilag készül, de ha valaki úgy gondolja használhat előre kész szószt is.

bbq_szendvics

 

Hozzávalók:

1 egész csirkemell filé

2 babérlevél

3 gerezd fokhagyma

5-6 szem fekete bors

A BBQ szószhoz:

2 dl házi paradicsom püré

0,5 dl worcester szósz

3 ek barna cukor

1 babérlevél

2 ek almaecet

A káposzta salátához:

40 dkg fehér és lila káposzta aprítva

2 sárgarépa

4 ek lm tejföl

1 tk dijoni mustár

4 ek majonéz

1 tk porcukor

1 fél citrom leve

Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

 

Elkészítés:

A csirkemellet annyi vízben, hogy ellepje oda teszem főni. Ha felforrt leszedem a habot, hozzá adom a szemes borsot, a fokhagymát, a babér levelet, sózom, borsozom és puhára főzöm a húst.

A káposztasalátához nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem a sárgarépát, egy tálban össze keverem az aprított káposztákkal és hozzá adom a tejfölből, majonézből, mustárból, porcukorból, citromléből kikevert öntetet. Sózom, borsozom és tálalásig, lefedve hűtőbe teszem.

Egy serpenyőbe bele öntöm a paradicsom pürét, hozzá adom a worcester szószt, a barna cukrot, az almaecetet, a babérlevelet, össze rottyantom és az így kapott szószt kiöntöm egy tálba.

Ha a csirkemell kellően puhára főtt, két villa segítségével cafatokra tépkedem, a szószós serpenyőbe felpirítom és apránként hozzáadagolom kb. a szósz felét és gyakori kevergetés mellett pirítom.

Egy zsemlét kettő vágok, az aljára káposzta salátát halmozok, ezt követi a hús, majd néhány karika lila hagyma, néhány szelet lm pannónia sajt, végül meglocsolom a maradék BBQ szósszal.

Jó étvágyat!

 

Elkészítési idő: 60 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük