Mint ahogyan az a nagy klasszikusokkal lenni szokott, a buggyantott tojásra is mindenkinek van egy praktikája és persze övé a legjobb. Nekem is van egy taktikám és ha így készítem, mindig sikerül, így nem is nagyon szoktam más módszerrel kísérletezni.
Mint azt már számtalanszor leírtam – és valószínűleg még fogom is -, nagyon nagy tojás fanatikusok vagyunk. Szívesen esszük, reggelire, ebédre, vacsorára, ékezések között, a lényeg, hogy tojás legyen, valójában az elkészítési mód sem számít, mert biztos, hogy nekünk ízlik. Ez a recept egy nagyon gyors verziója a vacsora, vagy épp a reggeli készítésnek, nagyon üde, nagyon friss, biztosan sokan kedvüket lelik majd benne.
Hozzávalók:
1 tojás
1 hónapos retek
1 szál újhagyma
néhány csepp frissen facsart citromlé
1 kakukkfű ágacska
1 szelet paprika
néhány karika uborka
néhány csepp fehér borecet
4 dl víz
Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors
Elkészítés:
A retket és az uborkát apró kockára vágom, az újhagymát felkarikázom. Az aprított zöldségeket egy tálban összekeverem a citromlével, hozzá adom a leszedegetett kakukkfűleveleket, sózom, borsozom és félre teszem.
A vizet oda teszem főni, de nem hagyom, hogy lobogva főjön, csak éppen hogy gyöngyözzön, sózom, majd néhány csepp ecetet adok hozzá. A tojást egy kis pohárba ütöm, vigyázok rá, hogy ne “lukadjon meg” a sárgája.
Amikor a víz szépen gyöngyözve fő, egy kanállal megkeverem, hogy “örvény kerekedjen” a közepén és belepottyantom a tojást. Ezzel a módszerrel nekem szépen a sárgája köré szokott forogni a fehérje és mindig tökéletes buggyantott tojást kapok. 3 percig főzöm.
A 3 perc leteltével a tojást egy tálka jéghideg vízbe teszem, hogy megállítsam a főzést.
Amíg a tojás fő, egy tányérra elhelyezem a paprikát, a zöldségeket, végül ráhelyezem a tojást, megsózom, megszórom törött színes borssal és azonnal tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 8 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!