Az előző esti mártogatósból, amit a halhoz készítettem maradt egy kis adag és olyan finom, pikáns illata volt, hogy sajnáltam kidobni, így úgy döntöttem, hogy “újrahasznosítom”. Hozzá dobtam még 2 evőkanál tejfölt és bepácoltam vele a tarjaszeletek, össze dobtam hozzá egy gyors salátát, abból ami a hűtőben volt és nagyon ízletes vacsora kerekedett, így gondoltam egy külön receptként megosztom Veletek, hátha másnak is kedvére való lesz az étel.
Hozzávalók:
4 szelet sertéstarja
1 ek aprított petrezselyemzöld
1 kis dobozos lm tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 szeletke vaj
Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors
Elkészítés:
A tejfölt elkeverem a petrezselyem zölddel, a reszelt fokhagymával, a tarjaszeleteket sózom, borsozom, majd bekenem a tejfölös páccal és egy kivajazott jénai edénybe teszem. Ha van rá alufóliával lefedve pihentethetjük a hűtőben, ha viszont szorít az idő 200 fokra előmelegített sütőben 60 percet sütjük. Nekem ennyi idő alatt vaj puhára sült a hús és kellően szaftos volt, nem kellett rápirítani.
Ízlés szerint salátával, párolt rizzsel, hasábburgonyával kínáljuk.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 70 perc