Csirkecombok krumpli ágyon Gm&Lm

Tipikus este a kevesebb néha több elméletnek és egy újabb étel amikor a két alap fűszerrel varázsolhatunk. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az ételt nem én készítettem, hanem a párom édesanyja lepett meg vele minket, de annyira finom volt és olyan szép volt maga a látvány, ahogy ebben a nagy sütő tálban a csirkecombok sorakoztak, arról már nem is beszélve, ahogy a finom pirult sült szalonna illata belengte a konyhát, hogy muszáj megosztanom ezt a kis vasárnapi csemegét!

csirkecomb_burgonya_agyon_2

Hozzávalók:

Az éhes siserehad méretének megfelelő mennyiséget használjunk.

csirkecomb

burgonya

füstölt szalonna

só és bors

Elkészítés:

A burgonyát meghámozom, vastagabb karikára vágom, sózom és az edény alján, némi olajjal meglocsolva elrendezgetem. (nem kell sok olaj, mert a szalonna majd úgyis ereszt zsiradékot)

A csirkecombokat, alaposan megmosom, sózom, borsozom, majd szépen elrendezgetem a krumpliágyon.

A csirkecombokra bevagdosott füstölt szalonna szeleteket helyezek és lefedve, 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 60 perc alatt puhára sütöm. Ha a csirkecombok kellően megpuhultak, leveszem az alufóliát és aranybarnára pirítom.

Készítsünk hozzá finom friss salátát, vagy kínáljunk mellé savanyúságot!

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 80 perc

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük