Cukkinis camemberes szendvicskrém Gm&Lm

Tegnap olyan szép bébi cukkinik kacsingattak rám vásárlás közben, hogy vétek lett volna nem venni belőle. Ezt követően a Lidl polcain felfedeztem a laktózmentes camember sajtot, majd eszembe jutott a párom legutóbbi kijelentése, hogy hetente egyszer csinálhatok halat és már meg is született a vacsora ötlet.

Egész nyugodtan készíthetjük sült hússal is, ha nincs ínyünkre a hal, vagy csak szimplán hús nélkül is nagyszerű ételt kapunk. Én most citrommal, sóval, borssal és friss rozmaringgal sült cápaharcsa filét morzsoltam a tetejére és nagyszerű volt az ízhatás.

 

 cukkinus_camamberes_szendvicskrem

 

Hozzávalók:

2 kicsi bébi cukkini

4 szál újhagyma

1 fél citrom frissen facsart leve

2 camember sajt 

1 gerezd fokhagyma

1 csokor friss petrezselyem zöld

1 ek olíva olaj

Só és frissen őrölt fehér bors

 

Elkészítés:

A karikára vágott újhagymát (a zöldjét is) megfonnyasztom az olíva olajon, rádobom a nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt cukkinit és addig párolom, míg levet enged és kissé össze esik, majd hozzá adom a kockára vágott camember sajtot, a zúzott fokhagymát, a citrom levét, sózom, borsozom és addig kevergetem, míg a sajt szépen elolvad és egy kellemesen kenhető szendvicskrémet kapok.

Mielőtt leveszem a tűzről, megszórom az aprított petrezselyem zölddel, alaposan elkeverem és azonnal tálalom.

Frissen, melegen, pirítós kenyérrel, puffasztott rizzsel, sült hússal/hallal kínálom.

Jó étvágyat!

 

Elkészítési idő: 15 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez a könyvbox a legszuperebb ajándékötlet, ha valakit receptkönyvvel lepnél meg!

Rendeld elő most!