Egy finom muffin mindig jó szolgálatot tesz, legyen az uzsonna vagy éppen reggeli. Egyik reggel, más gyümölcs híján ezt a banános muffint sikeredett bekevernem és mivel gyorsan elkészült, nagyon finom puha volt és szinte azonnal el is fogyott arra következtetek, hogy átment a teszten, így jöjjön a recept.
Hozzávalók:
1 tojás
2 banán villával összetörve
2 ek lm tejföl
50 ml napraforgó olaj
1 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
7 púpozott ek FreeFrom gm lisztkeverék
2 ek holland kakaópor – cukrozatlan –
1 ek barna cukor
Elkészítés:
Veszek két tálat. Az egyikben összekeverem a száraz, a másikban habverő segítségével pedig a nedves hozzávalókat.
Ha ezzel megvagyok, a száraz egyveleget két részletben hozzá adom a nedveshez, alaposan kikeverem majd muffin formába adagolom, mindegyik tetejébe teszek egy fél gm csokis kekszet és 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöm.
Jó nassolást!
Elkészítési idő: 35 perc