Neve sincs csirkecomb Gm&Lm

A recept elnevezésével bajban voltam, nem igazán sikerült találó nevet adnom az ételnek, de nem is a név a lényeg hanem, hogy alig van vele tenni való és nagyon finom vacsora kerekedett belőle tegnap.

Kellemesen zamatosak lettek a szalonnától a combok, a sárgarépa finoman megkaramellizálódott és az egész ételre koronaként került fel a szárított paradicsom pikantériája.

Néha minden konyhában jól jönnek ezek a neve sincs, gyorsan kész, csak beteszem a sütőbe receptek. 

sultcsirkecomb

Hozzávalók:

2 egész csirkecomb

7 nagyobb répa

8 db szárított paradicsom

1 ek olaj

3 maroknyi friss spenót levél

Ízlés szerint só és néhány szelet erdélyi szalonna

Elkészítés:

A csirkecombokat besózom és egy lábasban amit később a sütőbe is be tudok rakni, felforrósított olajon minden oldalát hirtelen megsütöm.

Ha a combok szépen megpirultak, mellé teszem a feldarabolt sárgarépát, az aprított szárított paradicsomot, az összegombolyított spenótot, ráteszem a szalonna szeleteket és 200 fokra előmelegített sütőben, alufóliával lefedve 40 perc alatt készre sütöm. 

Sült krumplival, párolt rizzsel, vagy csak a vele sült zöldséggel tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 55 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük