Babpaprikás Gm&Lm

A tegnap esti vacsorakészítés érdekesen zajlott. Eredetileg carbonarat terveztem, aztán ahogy elkezdtem pirítani az összeaprított szalonnákat, gondoltam teszek bele hagymát is, lesz ami lesz…

…ahogy a pirított szalonna és hagyma illata átjárta a konyhát megkívántam a csirkepaprikást, de mivel nem ahhoz készültem, csirke nem volt otthon…..elkezdtem felkutatni a szekrényeket, hogy mivel helyettesíthetném a csirkét amikor is találtam két babkonzervet…

…mennyei vacsora kerekedett belőle, így ezt mától felveszem a repertoárra és jó szívvel ajánlom Mindenkinek, hogy próbálja ki, a siker garantált.

babpaprikaas_1

Hozzávalók:

2 fej vöröshagyma

15 dkg bacon 

15 dkg erdélyi szalonna

25 dkg vörös bab konzerv

25 dkg óriás fehér bab konzerv

3-4 karika hegyes erős paprika

3 gerezd fokhagyma

4 ek lm tejföl

Ízlés szerint só, őrölt fűszerpaprika és őrölt kömény

Elkészítés:

A szalonnákat apró kockára vágom és elkezdem zsírjára sütni, majd amikor már kellő zsiradékot enged, hozzádobom a szintén apró kockára vágott vöröshagymát és üvegesre pirítom, végül beledobom a csípős paprikát és az aprított fokhagymát és éppen csak néhányszor átforgatom, hogy a fokhagyma ne keseredjen meg.

Ha a hagyma kellően megfonnyadt és a szalonna is szépen megpirult, hozzáöntöm a lecsepegtetett babkonzerveket, megszórom fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, sózom, felöntöm kb. 1 dl vízzel, fedő alatt felforralom és ezt követően kb. 10 percet főzöm. Ha konzerv babot használok, nem kell túl sokáig főzni.

Ha kellően puha a bab, hozzáadom a tejfölt, összerottyantom és  frissen kifőtt gm tésztával, forrón tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 30 perc

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük