Ahogy jönnek az egyre hidegebb délutánok, úgy kerül fel egyre gyakrabban a tűzhelyre egy egy lábas, finom leves. Amellett, hogy egészséges, tápláló és gluténmentes, a hétköznapok kavalkádjában az is fontos szempont, hogy gyorsan kész legyen.
Én mint „nagy levesmániás”, nem vagyok válogatós, csak meleg legyen és folyjon, ennyivel pont beérem, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ha valaki a kedvemben szeretne járni a húsleves után a krémlevesek azok, amiket nagyon szeretek.
Mivel most senki nem járt a kedvembe, így magamat kényeztettem ezzel a finom brokkoli levessel, ami nem utolsó sorban nagyon finomra sikeredett…
Hozzávalók:
50 dkg friss brokkoli
2 gerezd fokhagyma
1 kis szeletke lm vaj
30 dkg Züger Bio lm natúr krémsajt (aki nem laktózérzékeny használjon ízlés szerint natúr krémsajtot, nem összekeverendő a sajtkrémmel)
4 ek lm tejföl
1 liter húsleves vagy zöldségleves alaplé
2 tk kukorica keményítő
Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A brokkolirózsákat a vajon roppanósra párolom, hozzáadom az aprított fokhagymát, felöntöm az alaplével és összeforralom.
A tejfölt a krémsajttal, néhány evőkanál forró leveslével összeturmixolom, majd a leveshez adom és botmixer segítségével az egészet pürésítem, sózom, borsozom (ezt megelőzően én néhány rózsát ki szoktam venni, amit félreteszek a későbbi tálaláshoz).
A kukorica keményítőt 0,2 dl hideg vízben feloldom és a leveshez adom, majd összeforralom és forrón tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 25 perc