Tegnap mikor megláttam ezeket a szép gömbcukkiniket egyből szerelembe estem, így muszáj volt elcsábulnom és mivel a második fogás már adott volt ezért maradt a leves.
Egy könnyen és gyorsan elkészíthető verziót készítettem és még egy fontos jellemzője, hogy nagyon finom.
Hozzávalók:
3 kisebb zsenge gömbcukkini
1 nagyobb salotta hagyma
3 gerezd fokhagyma
1,5 dl levesalap
1 csokor petrezselyemzöld
1 kis pohár lm tejföl
1 tojás sárgája
Ízlés szerint só, frissen őrölt fehér bors és fehérborecet
Elkészítés:
A hagymát meghámozom, apró kockára vágom és némi zsiradékon üvegesre pirítom. A cukkinit szintén meghámozom és kockára vágom, hozzáadom a hagymához és együtt párolom őket, míg a cukkini roppanós lesz.
Felöntöm a levesalappal, hozzáadom a zúzott fokhagymát, az aprított petrezselyem zöldet majd összeforralom.
A tejfölt elkeverem a tojássárgájával és néhány evőkanál leveslével majd a leveshez öntöm és felrottyantom.
Tálalás előtt ízlés szerint adhatunk hozzá fehérborecetet.
Forrón, aprított petrezselyemzölddel meghintve tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 25 perc