Fordított rántotta Gm&Lm

Aki rendszeres olvasója a blognak, már megszokta a tojás őrületet, ami általában a reggeleinket belengi. Előszeretettel kísérletezünk, újítunk csak, hogy rendszeresen kerüljön tojás a tányérba, de azért ne unjuk meg.

A mai rántotta is a változatosság jegyébe készült és érdekes volt megélni, hogy ugyan azokkal az alapanyagokkal készítve, csak a sorrendet megfordítva, mennyire más ízek dominálnak. És akkor jöjjön a recept:

 

forditott_rantotta_2

 

Hozzávalók:

6 tojás

3 szál újhagyma

1 tk kacsazsír

8 szelet gm sonka (mi a Lidl Dulano sonkáit használjuk)

5 szem cherry paradicsom

0,5 dl lm tejszín

Ízlés szerint só és aprított petrezselyem a tálaláshoz

 

Elkészítés:

A hagymát karikára vágom, a kacsazsíron megpirítom majd kiszedem egy tányérra. A sonkát vastagabb csíkokra aprítom, ezt is megpirítom és ha már szép aranybarna ezt is tányérra teszem. A visszamaradt zsiradékon ízlés szerint elkészítem a rántottát, majd ráhalmozom a pirított sonkát, a lesütött hagymát, rádobálom a negyedelt paradicsomot és petrezselyemmel megszórva forrón tálalom.

Jó étvágyat!

 

Elkészítési idő: 15 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez a könyvbox a legszuperebb ajándékötlet, ha valakit receptkönyvvel lepnél meg!

Rendeld elő most!