Kolbászos zöldségleves Gm&Lm

Nagy levesrajongó vagyok, legyen az bármiből csak folyjon. Ennek a levesnek – mint ahogy nálam általában semminek –  igazan nincs kőbe véset receptje, a kulcsa egy darabka nagyon finom házi kolbász, azon kívül meg zöldségek, amik éppen otthon vannak. Most az alábbiak szerint készítettem és nagyon kedvemre valóra sikeredett.

kolbaszos zöldsegleves

Hozzávalók:

15 dkg házi szárazkolbász – én egy enyhén csípős fajtát találtam itthon – 

20 dkg aprított vajbab

20 dkg brokkoli

3 szál újhagyma

2 kisebb sárgarépa

3 gerezd fokhagyma

2 vastagabb karika hegyes erős paprika

kis csokor petrezselyemzöld

1 ek étkezési kukorica keményítő

4 nagy ek lm tejföl

Ízlés szerint só, frissen őrölt bors és fűszerpaprika

Elkészítés:

Az újhagymát és a sárgarépát nagyobb darabokra vágom, a fokhagymát felaprítom és a többi zöldséggel, valamit a félbe, majd karikára vágott kolbásszal egy lábasban, némi zsiradék kíséretében megpirítom, felöntöm vízzel, sózom, borsozom egy fedővel lefedve puhára főzöm a zöldségeket.

Ha a zöldségek megpuhultak a keményítőt feloldom egy dl hideg vízben, hozzákeverem a tejfölhöz, megszórom fűszerpaprikával, szedek hozzá a leves levéből 3-4 evőkanállal, csomómentesre kavarom és lassú kevergetés mellett a leveshez adom. Újraforrásig főzöm, majd forrón tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 35 perc

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük