Fokhagymakrémleves Gm&Lm

Tegnap valami nagy történésre volt szükség, mert készült a nátha ledönteni a lábamról. Legjobb megoldásnak egy ütős fokhagymalevest láttam és szerencsére célt ért a gondolat….magamba töltöttem két liter levest és mára kutya bajom!

fokhagymakremleves

Hozzávalók:

2 fej fokhagyma

2 salottahagyma

1,5 liter húsleves

4 ek lm tejföl

1 tojássárgája

fél csokor petrezselyem

Ízlés szerint só, frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:
A salottahagymát apró kockára vágom és némi zsiradékon üvegesre párolom, majd rádobom az aprított fokhagymát és néhányszor átkeverve, együtt párolom őket – ne pirítsuk a fokhagymát sokáig mert nagyon könnyen megkeseredik -.

Ha a hagymák megdinsztelődtek, felöntöm a leveslével, hozzá adom az aprított petrezselyemzöldet és forrásig főzöm.

Ha felforrt a leves, hozzá adom a tojássárgájával elkevert tejfölt, ízlés szerint sózom, borsozom, újraforrásig főzöm.

Forrón, pirított kenyérkockával, petrezselyemzölddel meghintve tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 20 perc

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük