Tegnap valami nagy történésre volt szükség, mert készült a nátha ledönteni a lábamról. Legjobb megoldásnak egy ütős fokhagymalevest láttam és szerencsére célt ért a gondolat….magamba töltöttem két liter levest és mára kutya bajom!
Hozzávalók:
2 fej fokhagyma
2 salottahagyma
1,5 liter húsleves
4 ek lm tejföl
1 tojássárgája
fél csokor petrezselyem
Ízlés szerint só, frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A salottahagymát apró kockára vágom és némi zsiradékon üvegesre párolom, majd rádobom az aprított fokhagymát és néhányszor átkeverve, együtt párolom őket – ne pirítsuk a fokhagymát sokáig mert nagyon könnyen megkeseredik -.
Ha a hagymák megdinsztelődtek, felöntöm a leveslével, hozzá adom az aprított petrezselyemzöldet és forrásig főzöm.
Ha felforrt a leves, hozzá adom a tojássárgájával elkevert tejfölt, ízlés szerint sózom, borsozom, újraforrásig főzöm.
Forrón, pirított kenyérkockával, petrezselyemzölddel meghintve tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc