Ez egy igazi “alig kell hozzá valami”, nagyon egyszerű fogás és nem kell egy nagy konyhatündérnek lenni ahhoz, hogy varázslatosan finom ételt tegyünk az asztalra.
Túl sok kommentet nem igényel, valószínűleg legalább már egyszer biztosan mindenki készített és abban is biztos vagyok, hogy nagy sikert aratott vele, de ha mégsem, akkor jó szívvel ajánlom Mindenkinek, hogy próbálja ki…
…és akkor jöjjön a recept.
Hozzávalók:
4 nagy szelet sertéstarja
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 púpozott ek FreeFrom gm liszt
Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A tarjaszeleteket enyhén megklopfolom, sózom, borsozom, meghempergetem a lisztben, némi zsiradékon mindkét oldalát aranybarnára pirítom, majd a szeleteket, egy jénaiba szépen sorba egymás mellé helyezem.
A vöröshagymát megpucolom, felkarikázom és a húsból visszamaradt szafton megfonnyasztom, majd ha elkészült, beterítem vele a hússzeletek tetejét, megszórom az aprított fokhagymával és alufóliával lefedve, 190 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütöm.
Salátával, sült krumplival, burgonyapürével kínálom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 55 perc