Karfiol krémleves Gm&Lm

Tegnap délután hazafele jövet, megkísértett egy gyönyörű fej karfiol, így nem volt mit tenni, muszáj voltam magammal hozni és készíteni belőle egy nagyon finom levest, ami nem mellesleg gyorsan kész van. Nem bonyolítottam túl, ezek a rántásos levesek mindig jó szolgálatot tesznek, így ismét egy jó kis recepttel bővült a repertoár.

karfiolleves

Hozzávalók:

1 kis fej karfiol

1 púpozott ek FreeFrom gm liszt

1 ek olaj

2 gerezd fokhagyma

2 tk fűszerpaprika

2 ek lm tejföl

Lm krémsajt a tálaláshoz

Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A karfiolt megmosom, rózsáira szedem és annyi vízzel, ami ellepi felteszem főni. Ha a karfiolok roppanósra főttek (mindenki főzze ízlés szerint, én nem szeretem ha mállik) félrehúzom a tűzhelyről.

A lisztből és az olajból aranybarna rántást készítek, majd leveszem ezt is a tűzhelyről, hozzáadom a reszelt fokhagymát, a fűszerpaprikát (folyamatosan keverem, hogy nehogy megégjen, mert akkor keserű lesz), elkeverem néhány merőkanál leveslével és a tejföllel, majd a karfiolhoz adom és folyamatos kevergetés mellett újraforralom.

Egy kanálka krémsajttal és aprított petrezselyemzölddel megszórva, forrón tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 25 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük