Sertésragu leves Gm&Lm

Ahogy kint hül az idő, egyre több levest készítek. Egyébként is nagyon szeretem a gasztronómia ezen remekeit, de a kinti zimankóból hazaérve nagyon jól esik egy-egy tányér forró nedū. Most egy finom ragulevest készítettünk, remélem sokak örömére…..és akkor jöjjön a recept.

sertesragu

Hozzávalók:

50 dkg sertéslapocka

15 dkg kolozsvári szalonna

20 dkg barna csiperke

2 fej vöröshagyma

3 szál újhagyma

2 gerezd fokhagyma

3 db burgonya

1 kissebb zellergumó

2 dl lm tejszín

2 db babérlevél

1 db rozmaring ág

Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:  

A szalonnát apró kockára vágom, zsírjára sütöm, majd hozzá adom az aprított vöröshagymát és üvegesre pirítom. A lapockát és a gombát kockára vàgom és a hagymához adom. Mikor a hús már kifehéredik és a gomba is kezd pirulni, felöntöm 1,5 liter vízzel, sózom, borsozom, hozzáadom a babérleve!et, a rozmaringot, a szeletekre vágott fokhagymát és takarék lángon, 40 percet főzöm.

A burgonyát és a zellert egyforma kockára vágom és a 40 perc leteltével ezeket is a leveshez adom és felöntöm a tejszínnel. Újraforrástól számítva 15-20 percig főzöm, hogy a zöldségek és a hús is kellően puha legyen.

Felkarikázott újhagymával megszórva, forrón tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő:70 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez a könyvbox a legszuperebb ajándékötlet, ha valakit receptkönyvvel lepnél meg!

Rendeld elő most!