Paradicsomos-sajtos csirkecombok Gm&Lm – VIDEÓVAL!

Ez egy igazai „lusta asszony recept”. Tegnap mikor hazaestem, olyan fáradt voltam, hogy kizárt dolog volt, hogy neki álljak főzőcskézni, de még a boltba menés is necces volt, így maradt, amit otthon találtam.

Gyorsan összekevertem, be a sütőbe és a következő feladat már az evés volt, így szerencsésen túléltem a tegnapi vacsorakészítést és még pihenni is tudtam, amíg a piruldában voltak a csirkecombok. 

Azon felül, hogy nagyon egyszerű elkészíteni, van egy másik nagy előnye is a receptnek. Nagyon finom a végeredmény, így jó szívvel ajánlom Mindenkinek.

paradicsomos_sajtos_csirke

Hozzávalók:

20 dkg darabolt paradicsom (én most konzervet használtam)

1 ek chili szósz (ha nem szeretjük a csípőset használjuk az édes változatát)

1 nagy csipet oreganó

1 nagy csipet bazsalikom

3 ek paradicsom püré

7 db csirkecomb filé

2 ek olíva olaj

25 dkg reszelt lm sajt ízlés szerint, ha teszünk bele füstöltet is attól csak finomabb lesz

Ízlés szerint só

Elkészítés:

A darabolt paradicsomot elkeverem a chili szósszal, a paradicsom pürével, ízesítem az oreganóval, a bazsalikommal.

A csirkecombokat egy tűzálló tálba sorakoztatom, sózom, majd meglocsolom az előzőleg kikevert paradicsomos szósszal és alufóliával lefedve, 190 fokra előmelegített sütőben 40 percet sütöm.

A sütési idő leteltével, eltávolítom az alufóliát, megszórom a reszelt sajttal és 10 percere visszadugom a sütőbe, hogy a sajt szépen megpiruljon.

Ízlés szerint, párolt rizzsel, salátával kínálom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 60 perc

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük