A leglelkesebb háziasszonyokkal is megesik – főleg így a nagy ünnepi hajrá után -, hogy nincs kedvük főzni és ilyenkor nagyon jól jön, ha van a tarsolyban egy olyan recept mint például ez is.
Nagyon finom, gyorsan kész, szerintem a család is hamar megkedveli, úgyhogy egy percig se habozzunk elkészíteni.
Hozzávalók:
1 szép nagy csirkemell filé
1 nagyobb póréhagyma
3 ek kukoricaliszt
1 ek őrölt fehér mustármag por
2 ek kukoricaolaj
2 dl lm tejszín
1,5 dl víz
1 tk dijoni magos mustár
Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A csirkemellet 4 szeletre vágom, kissé megklopfolom, majd a mustármagporral, sóval és borssal elkevert kukoricalisztbe forgatom.
A kukoricaolajt felhevítem és a beforgatott csirkemellet aranybarnára sütöm benne.
Ha a hús átsült, hozzá adom az aprított póréhagymát, a tejszínt, a vizet, a magos mustárt, óvatosan elkeverem és takarék lángon addig főzöm, míg a szaft eléri a kellő sűrűséget.
Ízlés szerint sült burgonyával, rizzsel, gm tésztával, forrón tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 35 perc