Pórés-mustáros csirke Gm&Lm – VIDEÓVAL!

A leglelkesebb háziasszonyokkal is megesik – főleg így a nagy ünnepi hajrá után -, hogy nincs kedvük főzni és ilyenkor nagyon jól jön, ha van a tarsolyban egy olyan recept mint például ez is.

Nagyon finom, gyorsan kész, szerintem a család is hamar megkedveli, úgyhogy egy percig se habozzunk elkészíteni.

pores mustaros cs

Hozzávalók:

1 szép nagy csirkemell filé

1 nagyobb póréhagyma

3 ek kukoricaliszt

1 ek őrölt fehér mustármag por

2 ek kukoricaolaj

2 dl lm tejszín

1,5 dl víz

1 tk dijoni magos mustár

Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A csirkemellet 4 szeletre vágom, kissé megklopfolom, majd a mustármagporral, sóval és borssal elkevert kukoricalisztbe forgatom.

A kukoricaolajt felhevítem és a beforgatott csirkemellet aranybarnára sütöm benne.

Ha a hús átsült, hozzá adom az aprított póréhagymát, a tejszínt, a vizet, a magos mustárt, óvatosan elkeverem és takarék lángon addig főzöm, míg a szaft eléri a kellő sűrűséget.

Ízlés szerint sült burgonyával, rizzsel, gm tésztával, forrón tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 35 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük