Mint azt már többször megosztottam Veletek, nem vagyunk “nagy sütisek”, de néha napján egy kis finom édesség azért le-le csúszik.
Hetek óta keringnek a neten és rendszerint bele futok sajttorta receptekbe, így mivel még ezt a sütős változatát soha nem próbáltam, úgy voltam, hogy ezt én sem hagyom ki és nagyon jól tettem. Roppant egyszerű elkészíteni, a hozzávalók számát is négybe mérik, az eredmény egy nagyon finom, habkönnyű csemege és ami a legfontosabb még liszt sem kell hozzá.
Hozzávalók:
12 dkg lm krémsajt
12 dkg ét- vagy fehér csokoládé
3 tojás
5 dkg lm vaj
Elkészítés:
A csokoládét a vajjal gőz fölött megolvasztom, majd visszahűtöm. Ha kihűlt elkeverem a krémsajttal, a tojássárgájával, ezt követően óvatosan hozzákeverem a kemény habbá vert tojás fehérjét.
Ha a massza elkészült muffin formába kanalazom, úgy hogy egy-egy lukacskát pont kitöltsön. Egy jénai edénybe vizet töltök, bele teszem a muffin formát és 170 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 20 perc alatt készre sütöm.
A formába hagyom kihűlni, mert így nagyon szépen ki lehet belőle szedni.
Ízlés szerint fagylalttal, csokoládéval, gyümölcsökkel díszítem.
Jó nassolást!
Elkészítési idő: 30 perc