Mini sajttorta Gm&Lm

Mint azt már többször megosztottam Veletek, nem vagyunk „nagy sütisek”, de néha napján egy kis finom édesség azért le-le csúszik.

Hetek óta keringnek a neten és rendszerint bele futok sajttorta receptekbe, így mivel még ezt a sütős változatát soha nem próbáltam, úgy voltam, hogy ezt én sem hagyom ki és nagyon jól tettem. Roppant egyszerű elkészíteni, a hozzávalók számát is négybe mérik, az eredmény egy nagyon finom, habkönnyű csemege és ami a legfontosabb még liszt sem kell hozzá.

sajttorta

Hozzávalók:

12 dkg lm krémsajt

12 dkg ét- vagy fehér csokoládé

3 tojás

5 dkg lm vaj

Elkészítés:

A csokoládét a vajjal gőz fölött megolvasztom, majd visszahűtöm. Ha kihűlt elkeverem a krémsajttal, a tojássárgájával, ezt követően óvatosan hozzákeverem a kemény habbá vert tojás fehérjét.

Ha a massza elkészült muffin formába kanalazom, úgy hogy egy-egy lukacskát pont kitöltsön. Egy jénai edénybe vizet töltök, bele teszem a muffin formát és 170 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 20 perc alatt készre sütöm.

A formába hagyom kihűlni, mert így nagyon szépen ki lehet belőle szedni.

Ízlés szerint fagylalttal, csokoládéval, gyümölcsökkel díszítem.

Jó nassolást!

Elkészítési idő: 30 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük