Sajtos felhőcskék Gm&Lm – VIDEÓVAL!

Ritkán sütök, de most nagyon eltaláltam! Ezek a kis falatkák mesésen finomra sikerültek, bámulatosan puha, pillekönnyű és mára sem keményedett meg és ezeken túl van még egy érv ami mellette szól, roppant egyszerű elkészíteni és nagyon gyorsan kész.

Még soha nem használtam csicseriborsó lisztet, de most kipróbáltam és rögtön nagy lett közöttünk a szerelem. Fantasztikusan harmonizál a sajttal, a fokhagymával….egyszerűen tökéletes ezért mindenkit arra buzdítok, hogy próbálja ki ezt a receptet.

felhocske

Hozzávalók:

2 bögre csicseriborsó liszt

1 ek burgonyapehely

1 ek útifű maghéj

1 tk sütőpor

1 tk só

1 bögre reszelt lm sajt

2/3 bögre lm tej

2 ek vaj

1 tk fokhagyma granulátum

2 ek petrezselyemzöld

Elkészítés:

A lisztet elkeverem a burgonyapehellyel, az útifű maghéjjal, sütőporral, sóval, a reszelt sajttal, a tejjel és az így kapott masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazom.

200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütöm.

Amíg a tészta sül az aprított petrezselymet összekeverem az olvasztott vajjal és a fokhagyma granulátummal.

Ha a „felhőcskék megsültek, megkenem a vajas, kencével és frissen kínálom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 20 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük