Zöldborsóleves ropogós baconnel Gm&Lm

Sikerült megint olyan levest készítenem, ami az első kanál után rögtön felkerült arra a bizonyos listára. Nagyon finom volt…csak ettük és ettük és nem éreztük, hol az elég.

Jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki egy finom melengető levesre vágyik és szeretne előrukkolni valami újdonsággal, de ennek megvalósítása érdekében nem kíván órákat tölteni a konyhában.

zoldbosoleves

Hozzávalók:

1 nagy fej vöröshagyma

2 ek kukoricaolaj

2 gerezd fokhagyma

45 dkg zsenge fagyasztott zöldborsó

1,5 l alaplé vagy maradék húsleves

2 ek frissen facsart citromlé

1 ek majoranna

Ízlés szerint só és frissen őrölt bors

4 szelet bacon a tálaláshoz

2 ek lm tejföl a tálaláshoz

Elkészítés:

Az apró kockára vágott vöröshagymát a kukoricaolajon megdinsztelem, majd hozzá adom a zöldborsót és néhányszor átforgatva ezzel párolom tovább.

Ha a borsó megpárolódott, hozzá adom a zúzott fokhagymát, a majorannát, sózom, borsozom, felöntöm az alaplével/húslevessel és összeforralom. Én nem szoktam sokáig főzni, hogy ne vesszen el a borsó, finom zsenge íze.

Ha a leves felfőtt egy botmixer segítségével pürésítem, hozzákeverem a citrom levét és forrón, egy-egy kanál tejföllel, pirított baconnel megszórva tálalom.

Jó étvágyat.

Elkészítési idő: 20 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük