Sajtos-kolbászos fusilli aszalt paradicsommal Gm&Lm – VIDEÓVAL!

Mivel a legutóbbi sajtos tésztának nagyon nagy sikere volt, arra gondoltam, hogy hozok megint egy szuper jó tésztareceptet. Remélem ez az étel is hasonló népszerűségnek örvend majd mint az elődje.

Mi teszteltük és náluk bevált, ezért jó szívvel ajánlom minden kedves tésztarajongónak. 

fusilli kolbaszal

Hozzávalók:

50 dkg gm száraz tészta

30 debreceni kolbász – süthető –

15 dkg olajban aszalt paradicsom

8 dkg lm vaj

3 szál újhagyma

2 ek kukoricaliszt

5 dl lm tej

30 dkg lm sajt

1 friss rozmaring ág

Ízlés szerint só

Elkészítés:

A kolbászt felkarikázom. Egy jénaiban – amibe később a tészta is belefér – az aszalt paradicsom olajából kb két evőkanálnyit beleteszek, ráhelyezem a kolbászkarikákat és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 25 perc alatt aranybarnára sütőm.

Amíg a kolbász sül megfőzöm a tésztát és elkészítem a mártást.

Egy lábasban felolvasztom a vajat, rádobom a felkarikázott újhagymát, néhány percet párolom, majd hozzá adom a kukorica lisztet, folyamatos kevergetés mellett, lassan ráöntöm a tejet és csomómentesre keverem.

Ha a szósz szép sima, beleteszem a felaprított paradicsom felét, az aprított rozmaringot, a lereszelt sajt felét, összeforralom és leveszem a tűzhelyről.

Ha a kolbász megsült, kiszedem és kiöntöm az olajat. A tésztát beleöntöm a jénaiba, meglocsolom a szósszal, óvatosan, hogy a tészta ne törjön össze, elkeverem, majd beledugdosom a sült kolbász karikákat, a paradicsom másik felét, megszórom a maradék reszelt sajttal és 20 percre vissza teszem a sütőbe (180 fok, légkeverés).

Forrón tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 50 perc

 

 

 Alaprecept: GoodFood magazin 2016. januári száma.

 

 

2 hozzászólás

  • Tóth Garad Andrea

    Nagyon finom lett, megcsináltam! Kicsit óckodtam az aszalt paradicsom izétől de nagyon jó! 🙂 Köszönet a receptért!!

  • Kedves Andrea!
    Köszönjük a jelzésed, ezek a legjobb visszaigazolások, mikor valaki kicsit tart valamitől aztán elkészíti és sikere van! 😀
    További szép napot és jó sütést, főzést kívánunk! 😀

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük