Mivel a legutóbbi sajtos tésztának nagyon nagy sikere volt, arra gondoltam, hogy hozok megint egy szuper jó tésztareceptet. Remélem ez az étel is hasonló népszerűségnek örvend majd mint az elődje.
Mi teszteltük és náluk bevált, ezért jó szívvel ajánlom minden kedves tésztarajongónak.
Hozzávalók:
50 dkg gm száraz tészta
30 debreceni kolbász – süthető –
15 dkg olajban aszalt paradicsom
8 dkg lm vaj
3 szál újhagyma
2 ek kukoricaliszt
5 dl lm tej
30 dkg lm sajt
1 friss rozmaring ág
Ízlés szerint só
Elkészítés:
A kolbászt felkarikázom. Egy jénaiban – amibe később a tészta is belefér – az aszalt paradicsom olajából kb két evőkanálnyit beleteszek, ráhelyezem a kolbászkarikákat és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 25 perc alatt aranybarnára sütőm.
Amíg a kolbász sül megfőzöm a tésztát és elkészítem a mártást.
Egy lábasban felolvasztom a vajat, rádobom a felkarikázott újhagymát, néhány percet párolom, majd hozzá adom a kukorica lisztet, folyamatos kevergetés mellett, lassan ráöntöm a tejet és csomómentesre keverem.
Ha a szósz szép sima, beleteszem a felaprított paradicsom felét, az aprított rozmaringot, a lereszelt sajt felét, összeforralom és leveszem a tűzhelyről.
Ha a kolbász megsült, kiszedem és kiöntöm az olajat. A tésztát beleöntöm a jénaiba, meglocsolom a szósszal, óvatosan, hogy a tészta ne törjön össze, elkeverem, majd beledugdosom a sült kolbász karikákat, a paradicsom másik felét, megszórom a maradék reszelt sajttal és 20 percre vissza teszem a sütőbe (180 fok, légkeverés).
Forrón tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 50 perc
Alaprecept: GoodFood magazin 2016. januári száma.