Ez egy nagyon praktikus recept és mindemellett kifejezetten tápláló. Én általában reggelire készítem, de a bevállalósabbak vacsorára is süthetik. Praktikus recept, nincs vele túl sok babra és nagyon jól variálható, hogy éppen mit is pakolunk bele.
Hozzávalók:
2 nagyobb sütni való burgonya
2 debreceni
3 ek Civita kukoricacsíra olaj – magyaros –
2 paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 tojás
Ízlés szerint só
Elkészítés:
A burgonyát cikkekre, a debrecenit nagyobb darabokra, a hagymát karikára vágom, egy tűzálló tálba halmozom őket, meglocsolom a kukoricacsíra olajjal, sózom és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 25 percet sütöm.
Ha a burgonya szépen megpirult és a kolbászok is aranybarnák, hozzáadom a félbe vágott paradicsomot, ráütöm a két tojást, visszateszem a sütőbe és 6-8 perc alatt készre sütöm.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 35 perc