Ismét egy szuper egyszerűen elkészíthető, nagyon finom receptet hoztam Nektek, hogy legyen idő a pihenésre is és ne kelljen minden szabadidőnket a konyhába tölteni. Ez amolyan a “kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad”! Nem állunk órákat a konyhában és mégis fenséges étel kerül az asztalra.
Hozzávalók:
25 dkg Civita penne száraztészta
15 dkg feketeerdei sonka
3 szál újhagyma
4 ek házi paradicsompüré
2,5 dl lm tejszín
Ízlés szerint só, frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A tésztát lobogó, enyhén sós forró vízben 10 perc alatt készre főzöm, majd hideg folyó víz alatt leöblítem.
Amíg a tészta fő, a sonkát felcsíkozom, egy serpenyőben zsírjára sütöm, hozzá adom a karikára vágott újhagymát, néhányszor átforgatom, majd felöntöm a tejszínnel elkevert paradicsompürével, sózom borsozom.
Hozzávetőleg egyszerre készül el a szósz és a tészta.
Ha a tészta megfőtt a szószhoz adom, összeforralom és forrón, aprított petrezselyemzölddel meghintve kínálom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc