Paradicsomos-sonkás penne Gm&Lm

Ismét egy szuper egyszerűen elkészíthető, nagyon finom receptet hoztam Nektek, hogy legyen idő a pihenésre is és ne kelljen minden szabadidőnket a konyhába tölteni. Ez amolyan a „kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad”! Nem állunk órákat a konyhában és mégis fenséges étel kerül az asztalra.

IMG_20160304_122023

Hozzávalók:

25 dkg Civita penne száraztészta

15 dkg feketeerdei sonka

3 szál újhagyma

4 ek házi paradicsompüré

2,5 dl lm tejszín

Ízlés szerint só, frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A tésztát lobogó, enyhén sós forró vízben 10 perc alatt készre főzöm, majd hideg folyó víz alatt leöblítem.

Amíg a tészta fő, a sonkát felcsíkozom, egy serpenyőben zsírjára sütöm, hozzá adom a karikára vágott újhagymát, néhányszor átforgatom, majd felöntöm a tejszínnel elkevert paradicsompürével, sózom borsozom.

Hozzávetőleg egyszerre készül el a szósz és a tészta.

Ha a tészta megfőtt a szószhoz adom, összeforralom és forrón, aprított petrezselyemzölddel meghintve kínálom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 15 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük